Iltapurjehdukset syksyllä 2021 
Tule purjehtimaan!  
Paikka on Koivusaari, katso etusivun alareunassa olevaa karttaa. 
Aloitamme klo 18 ja purjehdimme 3 tuntia  
 
Viikonpäivä Pvm Hinta Selite
       
Keskiviikko 11.8. 60 Iltapurjehdus
Torstai 12.8. 70 Iltapurjehdus
Maanantai 16.8. 70 M.O.B.
Tiistai 17.8. 70 Purjeiden trimmaus
Keskiviikko 18.8. 70 Laiturimanööverit koneella
Maanantai 23.8. 60 M.O.B.
Tiistai 24.8. 60 Iltapurjehdus
Torstai 26.8. 70 M.O.B.
Sunnuntai 29.8. 70 Laiturimanööverit purjein
Maanantai 30.8. 70 Laiturimanööverit koneella Iso Vene*
Keskiviikko 1.9. 60 Iltapurjehdus
Maanantai 6.9. 60 Iltapurjehdus
Torstai 16.9. 60 Iltapurjehdus
Torstai 16.9. 70 Iltayöpurjehdus klo 21-24
Maanantai 20.9. 60 Iltapurjehdus
Tauko iltapurjehduksissa Ateenan purjehdusten vuoksi
Maanantai 11.10. 60 Iltapurjehdus
Sunnuntai  17.10. 70 Pimeänavigointiharjoitus klo 19-23
Maanantai 18.10. 60 Iltapurjehdus
Sunnuntai 24.10. 70 Päiväpurjehdus klo 10 - 16
 
Iltapurjehduksissa käytettävä vene on Hallberg Rassy 42 (Marisol) ja erityisharjoituksissa käytettävä vene on Hanse 370.
* Harjoitusveneenä on Marisol. Harjoittelemme myös Välimereln purjehduksilla esille tulevia tilanteita, kuten esim. perä laituriin ja keula ankkuriin.
Lisää harjoituksia tulossa

 

ILTAPURJEHDUS

Normaalille iltapurjehdukselle voi tulla kuka tahansa. Ohjelma päätetään purjehdusta aloitettaessa, voimme tehdä jotain harjoituksia, tehdä kierroksen Helsingin tai Espoon edustalla tai jotakin vastaavaa. Mitään ennakkovaatimuksia ei ole, tule tutustumaan purjehdukseen!

ILTAYÖPURJEHDUS

Haluatko nähdä Helsingin valot pimeässä mereltä tai haluatko oppia pimeänavigointia? Tässä sinulla olisi helppo mahdollisuus kokea jotakin uutta tai kerrata vanhoja taitoja.

LAITURIMANÖÖVERIT KONEELLA

Laiturimanööveriharjoituksessa kiinnitymme keula edellä - perä poijuun tai päinvastoin sekä kyljittäin lähestyminen sekä etu- että takaperin. Saat tuntumaa veneen käyttäytymiseen, tuulen vaikutukseen sekä miehistön ohjeistukseen. Harjoitus isolla veneellä (Hallberg Rassy 42) antaa valmiuksia veneen käsittelyyn mm. Välimeren olosuhteissa.

PURJEIDEN KÄSITTELY

Purjeiden käsittelyharjoituksessa nostamme, laskemme, reivaamme sekä trimmaamme purjeita. Harjoituksen eri osa-alueet painottuvat osanottajien lähtötason ja toiveiden perusteella.

M.O.B.

Mies-yli-laidan -harjoituksessa harjoittelemme purjein vauhdin hallintaa ja pysäytystä. Kohteena on veteen heitetty fendari (laitasuoja), joka pysyy painon avulla suunnilleen paikallaan. Onnistuminen edellyttää, että tuulen suunta on koko ajan ruorimiehen hallinnassa. Tämä harjoitus antaa myös valmiuksia tehdä satamamanööverejä purjein. Tämä saattaa olla tarpeen, jos esimerkiksi moottoriin tulee jokin vika kesken kesälomapurjehdusta.

JOHDATUS PURJEHDUKSEEN

Tervetuloa tutustumaan purjehdukseen. Noudatamme etukäteen tehtyä ohjelmaa tavoitteena käsitys purjehduksesta harrastuksena ja sen perusteista. Tutustumme myös veneeseen ja sen varusteisiin. Tämä harjoitus on hyvä johdanto varsinaiselle aloittavan aikuisen Purjehtijakurssille.

TEEMA

* Aihe valitaan osanottajien toiveiden mukaisesti valikoimana mm. laiturimanööveerit koneella, M.O.B., purjeiden käsittely tai jotakin erikoistoiveita. Voimme myös yhdistää eri aiheita illan aikana.

Varaukset

Lähetä varauksesi sähköpostilla osoitteeseen info(at)balticcruising.fi. Anna samalla yhteystietosi (osoite ja puhelin), jos olet uusi asiakkaamme tai jokin tiedoista on muuttunut. Vahvistamme osallistumisesi. Viime hetken tiedusteluja voi yrittää tehdä myös puhelimella 040 545 1568.

Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Kippareina toimivat koulumme kouluttajat.

Hinnoittelu

Yksittäinen purjehduskerta maksaa 60 eur ja teemapurjehduksilla 70 euroa. Maksu suoritetaan laskun mukaisesti.

Voit ostaa myös 10 purjehduskertaa sisältävän sarjakortin. Kortti ei ole henkilökohtainen, joten tämä sopii hyvin vaikka pariskunnille tai muille ryhmille. Kortin voi ostaa purjehduksen alkaessa tai tilata etukäteen. Käyttökerta merkitään korttiin purjehduksen alkaessa. Jos korttia ei ole mukana, niin sitten pitää maksaa normaali hinta. Sarjakortin hinta on 500 euroa. Teemapurjehduksilla lisämaksu on 10 euroa per kerta.

Peruutukset

Normaaleilla iltapurjehduksilla aikaisemmin kuin 36 tuntia ennen purjehduksen alkua tehdyt peruutukset veloituksetta, muutoin koko maksu. Teemapurjehduksilla peruutusraja on 48 tuntia.

Paikka

Aloitamme kotisatamastamme Koivusaaresta. Katso sijainti etusivumme alaosassa olevasta kartasta. Koivusaareen metrolla ja siellä on runsaasti pysäköintitilaa.